Amsterdam Arena verduisterd voor Rieu concerten

[blockquote]
De Amsterdam Arena zal vrijdag en zaterdag voor het eerst helemaal verduisterd zijn. Dat gebeurt in het kader van de World Stadium Tour van André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest.
[blockquote]

Lichtdoorlatend dak
De Maastrichtse violist en orkestleider, die momenteel over de hele wereld grote successen kent, wil dat tijdens zijn optredens vrijdag en zaterdagavond het decor en de lichtshow optimaal tot uiting komen. En aangezien de concerten om 20.00 uur beginnen en het dak van de Arena lichtdoorlatend is, heeft Rieu in samenwerking met de Arena, het hele dak met doeken dichtgemaakt. Dat is in de Arena nooit eerder gebeurd. De doeken zijn bovendien geluidabsorberend.

Twee concerten uitverkocht
André Rieu wil niets aan het toeval overlaten tijdens de concerten in Amsterdam, die beide zijn uitverkocht met in totaal 50.000 bezoekers. In de volle lengte van het stadion staat inmiddels het grootste reizend podium ter wereld opgebouwd, een replica van het Weense Schloss Schönbrunn, beroemd vanwege keizerin Sissi. Het spectaculaire decor is ondermeer voorzien van een grote Weense balzaal en twee ijsbanen.

Wereldkampioen kunstrijden
In totaal treden maar liefst 250 artiesten op tijdens deze concerten, onder wie de wereldkampioenen kunstrijden Aljona Savchenko en Robin Szolkowy uit Duitsland. Zij gaan met André Rieu ook mee naar de concerten in Leipzig en Brussel, die deze zomer gegeven worden. Volgende week geeft Rieu nog zijn jaarlijkse concerten op het Vrijthof in Maastricht, die eveneens zijn uitverkocht.

Op 19 december geeft Rieu ook een groot kerstconcert in het Gelredome. Compleet met ijsbanen, wereldberoemde schaatsers en vele internationale solisten.