André Rieu verovert Amsterdam ArenA

[blockquote]André Rieu heeft de afgelopen avond een historisch concert gegeven in de Amsterdam ArenA. De Maastrichtse orkestleider en violist speelde op het grootste podium dat ooit in de Arena heeft gestaan. Rieu heeft het complete Schloss Schönbrunn nagebouwd en die past alleen in grote stadions zoals de Arena, en dan nog alleen in de lengte-as van het veld.[/blockquote]

Voor een uitverkocht stadion speelde Rieu en zijn Johann Strauss Orkest met in totaal 250 artiesten, onder wie de wereldkampioenen ijsdansen Aljona Savchenko en Robin Szolkowy, de Weense dansschool, ijsdansers en bijna 100 doedelzakspelers.

[quote_right]“We treden tegenwoordig over de hele wereld op. Maar we hadden al jaren niet meer in Amsterdam gespeeld, de laatste keer was zeker tien jaar geleden. En de Arena is toch een heel bijzondere locatie, met een speciale sfeer.”[/quote_right]

De opbouw van het immense podium in de ArenA heeft een kleine week geduurd. Nieuw voor de ArenA was ook de volledig afsluiting van het transparante dak. “Daar hebben we samen met de directie van de ArenA in geïnvesteerd, dan kunnen ze het ook voor andere concerten gebruiken” zei Pierre Rieu, zoon van André Rieu. “Als het concert om 8 uur begint, is het buiten nog heel licht. Dan zie je normaal niks van de lichtshow. Nu we alles verduisterd hebben met doeken, voorkomen we lichtinval en bovendien zorgen deze doeken ervoor dat het geluid in het stadion niet gaat rondzingen.”

Voor André Rieu was het optreden in de ArenA een bijzondere belevenis. “We treden tegenwoordig over de hele wereld op. Maar we hadden al jaren niet meer in Amsterdam gespeeld, de laatste keer was zeker tien jaar geleden. En de Arena is toch een heel bijzondere locatie, met een speciale sfeer.”

Een bijzonder onderdeel van het concert was het solo-optreden van de 13-jarige trompetiste Melissa Venema uit Zaandam. “Ik droom al vanaf mijn 4e dat ik ooit met het orkest van André Rieu zou kunnen optreden. Die droom is uitgekomen en dan ook nog voor een volle ArenA, echt geweldig.”

Vanavond is het tweede concert van André Rieu in het kader van de World Stadium Tour. Daarna gaat hij met dit programma en kasteel dit jaar nog naar Duitsland, Frankrijk, Belgie en Australië. Op 19 december geeft Rieu ook een groot kerstconcert in het Gelredome.