Benefietsingle voor slachtoffers van bosbranden Australië

André Rieu is, naast o.a. Bruce Springsteen, Billy Joel en Midnight Oil, één van de vooraanstaande artiesten die steun biedt aan de slachtoffers van de bosbranden in Australië middels een benefietactie.

André Rieu heeft een nieuw nummer gecomponeerd en opgenomen, waarvan de opbrengst naar het Rode Kruis rampenfonds zal gaan. “Yours Forever” uitgevoerd door André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest, wordt 18 februari exclusief in Australië uitgebracht.

“Australië heeft alttijd gevoeld als een tweede thuis en de beste manier voor mij om te helpen is door middel van muziek. Ik geloof dat muziek een speciale, helende kracht heeft en ik wil niets liever dan de pijn en het verdriet verzachten van de fantastische mensen in dit prachtige land.” Aldus Rieu in een verklaring.

De bosbranden in het zuid-oosten van Australië hebben de afgelopen week meer dan 180 doden geeist en meer dan 7.000 mensen raakten dakloos.

André Rieu, was onlangs nog voor een serie concerten in Australië. Hij geniet er een ongekende populariteit en is momenteel de bestverkopende artiest in Australië.