André Rieu breekt alle records in Australië

[blockquote]Rieu domineert de charts – CD ‘Waltzing Matilda’ op #1 in de pop chart – en Rieu staat met 9 Dvd’s in de top 11 – Alle uitgebrachte Rieu Dvd’s staan in de top 40[/blockquote]
Vlak na zijn uiterst succesvolle bezoek aan Australië om zijn nieuwe CD en World Stadium Tour te promoten, kunnen André Rieu Productions en Universal Music Australië met gepaste trots melden dat de CD ‘Waltzing Matilda’ bovenaan de ARIA Motorola Pop Chart staat. In de uiterst belangrijke lijst rond moederdag gaat Rieu voorbij aan ‘Australian Idol’-winnaar Damien Leith en popster Madonna.

Naast de Nummer 1 positie voor ‘Waltzing Mathilda’ staat de onlangs uitgekomen 6CD-box ‘The 100 Most Beautiful Melodies’ op plek 12 van de Pop Chart. En er is meer… André Rieu geniet 9 posities in de top 11 van de ARIA DVD chart en bovendien is zijn complete DVD collectie te vinden in de Top 40. In totaal 17 Dvd’s.

Een paar uur na bekendmaking van dit succes kreeg Rieu een award overhandigd voor het behalen van 54 platina Dvd’s in slechts 18 maanden. Een nooit eerder vertoond record door een artiest in Australië en waarschijnlijk in de hele wereld. De verkoopteller van Rieu’s Dvd’s en Cd’s staat op het moment op 1.2 miljoen in Australië.

[quote_right]Rieu kreeg een award overhandigd voor het behalen van 54 platina Dvd’s in slechts 18 maanden. Een nooit eerder vertoond record door een artiest in Australië en waarschijnlijk in de hele wereld.[/quote_right]

Ook de verkoop van de World Stadium Tour Concerten, waarvoor Rieu een kopie van Paleis Schönbrunn uit Wenen heeft nagebouwd, gaat gestaag door. De concerten in Melbourne en Sydney worden uitgebreid met een 3de show op donderdag 13 en donderdag 27 november 2008. Waarmee Rieu en zijn orkest vooralsnog 11 stadionconcerten zullen gaan geven in Australië.

Zichtbaar ontroerd door de vele platina dvd’s, de ongekende verkopen en de nummer 1 positie van zijn album ‘Waltzing Matilda’, erkend André de sterke band hij met zijn Australisch publiek en zijn platenmaatschappij en voegt toe dat “Voor mij is de allergrootste erkenning, de vrolijke gezichten en de mooie verhalen van de massaal toegestroomde fans tijdens de handtekeningensessies. Mijn liefde voor Australië en de Australiërs is echt! Ik kijk er naar uit om mijn muziek te delen met de mensen, als ik terugkom met mijn orkest voor de concerten in november en december.”

Aan het einde van de week neemt André Rieu zijn orkest alweer mee voor de 2de Amerika en Canada tour van dit jaar. Vorige week is ‘André Rieu Kerst Gala’, een eenmalig kerstconcert in het Gelredome, in de verkoop gegaan. De World Stadium Tour concerten in de Amsterdam ArenA zijn nagenoeg uitverkocht en voor de 3 zomeravondconcerten op het Vrijthof in Maastricht is al weken geen stoel meer te krijgen.