André Rieu contracteert wereldkampioenen kunstrijden

[blockquote]
Voor de twee concerten in de Amsterdam Arena op 27 en 28 juni heeft André Rieu de wereldkampioenen kunstrijden Aljona Savchenko en Robin Szolkowy vast weten te leggen. Het paar zal speciaal voor de World Stadium Concerten een kuur dansen op de ijsbanen die verwerkt zijn in het Schönbrunn decor.
[/blockquote]

Volgens André Rieu wordt het een van de hoogtepunten van de concerten. “Ik vind het een eer om weer met ze te mogen werken. Tijdens onze concertenregistratie in 2006 voor het echte Schönbrunn in Wenen hebben zij prachtig geschaatst op My Heart Will Go On. Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik ze voor de eerste keer zag schaatsen. Ik ben dan ook enorm trots dat ze weer meedoen.”

Aljona Savchenko en Robin Szolkowy hebben bij het WK kunstrijden in Göteborg afgelopen maart in de discipline paarrijden de gouden medaille behaald. Ze zijn dit jaar zowel Europees als Wereldkampioen paarrijden geworden.

Naast de wereldkampioenen doen ook Tatiana Volosozhar en Stanislav Morozov mee. Afgelopen EK Kunstrijden werden ze vierde bij het paarrijden.

De schaatsers zullen naast de concerten in Amsterdam, ook te zien zijn bij Rieu’s World Stadium Tour concerten in Leipzig en Brussel.