André Rieu geeft kerstconcert in Gelredome

[blockquote]
André Rieu en zijn Johan Strauss-orkest geven een eenmalig kerstconcert in de Gelredome in Arnhem. Dat zal plaatsvinden op vrijdag 19 december. De kaartverkoop voor dit unieke kerstgala begint op 3 mei aanstaande.
[/blockquote]

Rieu viert momenteel grote successen over heel de wereld en is maar weinig in de gelegenheid om in eigen land op te treden. De twee concerten in het kader van de spectaculaire World Stadium Tour in de Amsterdam Arena op 27 en 28 juni, zijn uitverkocht.

Voor het kerstgala in de Gelredome zal Rieu een speciaal programma brengen, dat geheel in de sfeer van kerstmis en Weense romantiek zal staan. “We hebben daar heel bijzondere ideeën voor ontwikkeld. Ik verheug me er nu al op. We zitten o.a. te denken aan een grote ijsbaan en dansvloer, met dansers en ballet.”, zegt de bekende Maastrichtse violist en dirigent.

Rieu reist in november en december eerst af naar Australië waar hij alle records breekt. Zonder er al gespeeld te hebben, is André Rieu de meest succesvolle artiest geworden in Australië. Van de Nederlandse violist en zijn Johan Strauss-orkest worden meer dvd’s en cd’s verkocht dan van welke andere artiest ook. De laatste twaalf maanden heeft Rieu meer dan 1 miljoen dvd’s en cd’s verkocht en over 2007 was hij de best verkopende muzikant. Achttien weken lang stond André Rieu nummer 1 in de Australische top-10 en in diezelfde top-10 stonden 12 weken lang 6 albums van Rieu. Op een zeker moment stond Rieu zelfs met 9 DVD’s tegelijk in de DVD top 10. In totaal behaalde hij dan ook 49 keer platina in 12 maanden.

Rieu en zijn Johan Strauss-orkest gaan naar Australië in het teken van de World Stadium Tour, waarbij het getrouwe kopie van het beroemde Weense kasteel Schlöss Schonbrunn wordt meegenomen. De verkopen voor deze grote concerten in onder meer Melbourne en Sydney lopen al storm. Voor die tijd zijn er nog tournees en concerten in onder meer Duitsland, Frankrijk, België, Amerika en Canada.