Eerste concert André Rieu – Live in Australië

Vrijdagavond 21 november om 20.30 op Nederland 1 is het concert van André Rieu in Australië te zien op de TROS. Het concert in de Telstra Dome in Melbourne is het eerste in een reeks World Stadium concerten die de Nederlandse Stehgeiger geeft in Australië. Met ruim 38.000 verkochte plaatsen is dit het best verkochte concert ooit van André Rieu.

Ivo Niehe
Het concert zal worden ingeleid door Ivo Niehe, die voor deze gelegenheid speciaal naar Melbourne is gevlogen om bij deze historische gebeurtenis aanwezig te zijn. Na het concert zal hij met André napraten over het succes in Australië.

Australische solisten en repertoire
Rieu heeft zijn replica van het Sissi kasteel Schönbrunn voor deze concertreeks meegenomen naar Australië. Het is de grootste reizende bühne ooit. Ook neemt hij het Weens Staatopera ballet en de Weense dansschool mee. De schaatsers zijn voor deze concerten speciaal opgeleid in Australië. “We hebben contact gezocht met schaatsverenigingen hier in Australië en het bleek al snel geen probleem. De trainers zijn naar Europa gevlogen om hier de Europese schaatsers aan het werk te zien. Daarna zijn ze maandenlang in Australië gaan trainen. Het resultaat mag er zijn”, aldus André Rieu.

“We spelen alle bekende walzen, de mooiste musicalmelodieën, maar voor deze gelegenheid hebben we ook een aantal Australische stukken op het repertoire. Ook hebben we met Mirusia Louwerse en Gary Bennet twee Australische topsolisten”

Absolute recordbreker
Met 8 DVD’s in de toptien is Rieu in Australië een absolute recordbreker. “Vooral onze DVD’s scoren enorm goed. De mensen verwachten dan ook veel van ons. We zullen ze zeker niet teleurstellen”, aldus de Maastrichtse violist.

André Rieu & het Johann Strauss Orkest
Live in Australië – Vrijdag 21 november, 20:30 uur Ned. 1.
Making Of André Rieu in Australië: Vrijdag 21 november, 15:10 uur Ned. 1.