Gouden eremedaille voor André Rieu & het Johann Strauss Orkest

[blockquote]
In zijn eigen Maastricht heeft André Rieu samen met zijn Johan Strauss Orkest uit handen van burgemeester Gerd Leers de grootste onderscheiding van de stad gekregen: de eremedaille in goud.
[/blockquote]

Tijdens de feestelijke uitreiking in het historische stadhuis van Maastricht, roemde de burgemeester de kwaliteiten van André Rieu, die ‘tientallen miljoenen fans over de hele wereld weet te boeien en hen en passant ook nog over Maastricht vertelt. Een gratis promotiecampagne waar onze eigen toeristische dienst niet tegenop kan’.

André Rieu toonde zich heel blij met de onderscheiding, die slechts hoogst zeldzaam wordt uitgereikt, alleen aan mensen die ‘buitengewone prestaties hebben geleverd en de reputatie van de stad als geen ander positief beïnvloed hebben’.

“Ik heb al veel onderscheidingen gekregen, maar het doet je toch altijd iets als je in je eigen omgeving waardering krijgt. Dus ben ik er trots op. Met de komende concerten hier in Maastricht in juli in het vooruitzicht is dat weer een extra reden om het publiek optimaal te laten genieten.” Aldus André Rieu.