Historisch optreden André Rieu in Toronto groot succes

[blockquote]Toronto 15 december. De wereldpremière van de nieuwe World Stadium Tour van André Rieu en zijn orkest in het Rogers Centre in Toronto is gisteravond een groot succes geworden. Meer dan 25.000 toeschouwers beleefden een nooit eerder geziene show op de grootste bühne die ooit door een artiest in de wereld gebruikt is.[/blockquote]

Het wereldberoemde Schloss Schönbrunn, bekend van onder meer de film Sissi naar de gelijknamige Weense keizerin, werd 1 op 1 nagebouwd en maakte een verpletterende indruk op het publiek. Het podium, over zee vervoerd in 100 containers, is maar liefst 125 meter breed en 35 meter hoog, en bevat onder meer twee ijsbanen, fonteinen en op een aparte tweede etage een originele Weense balzaal. Paarden in rijtuigen, een Weense dansschool en ijsdansers maakten het optreden van André Rieu en zijn Johann Strauss-orkest extra spectaculair.

[quote_right]
“We hebben er steeds in geloofd, maar maandenlang zie je zo’n plan op de tekentafel. En nu hier in Toronto pas voor het eerst in het echt. Als dan de eerste noten van het orkest klinken, dan krijg je even kippenvel.”
[/quote_right]
Ruim een week is door 200 mensen gebouwd aan dit enorme podium onder leiding van Pierre Rieu, de zoon van de beroemde Nederlandse violist. Voor André Rieu was het een spannende belevenis. “Veel mensen om me heen geloofden eerst niet in de mogelijkheden om een dergelijk podium en een dergelijke show te verwezenlijken. En natuurlijk ging er tijdens de repetities nog van alles mis. Zo duurde het langer dan we dachten voordat het water op de ijsbanen bevroor. Maar uiteindelijk is het allemaal gelukt. Hiermee is echt een grote droom voor mij uitgekomen. We zullen de komende jaren de romantiek van Wenen over de hele wereld brengen. Daar verheugen wij ons al bijzonder op.”

Ook voor Pierre Rieu was de realisatie een grote opluchting. “We hebben er steeds in geloofd, maar maandenlang zie je zo’n plan op de tekentafel. En nu hier in Toronto pas voor het eerst in het echt. Als dan de eerste noten van het orkest klinken, dan krijg je even kippenvel.”

Vanavond is het tweede concert in Toronto. Met dit megapodium gaat Rieu in 2008 onder meer naar Australië en Amerika, Frankrijk en Duitsland. Op 28 juni staat hij in de Amsterdam ArenA en 13 september in het Koning Boudewijn Stadion te Brussel.