TV-Uitzending André Rieu live in Maastricht

[blockquote]Zaterdag 23 augustus zendt de Duitse omroep ZDF om 20.15 uur de zomerse muziekspecial ‘André Rieu Live in Maastricht 2: Zauber der Musik’ uit.[/blockquote]

In de zomeravond special keert André Rieu terug naar zijn geboortegrond Maastricht, daar waar hij zijn carrière 30 jaar geleden begon. Op het Vrijthof presenteert Rieu voor ruim 10.000 toeschouwers zijn nieuwste programma dat vol zit met beroemde melodieën, evergreens en romantische populair klassieke hits.

13-jarige trompetiste
Naast Rieu en zijn Johann Strauß Orkest zijn er optredens van solisten als Mirusia Louwerse, Suzan Erens, Carmen Monarcha en The Platinum Tenors. Ook is er een bijzonder solo-optreden van de 13-jarige trompetiste Melissa Venema uit Zaandam.

Maastrichtse gastoptredens
Speciaal hoogte punt is de samenwerking van André Rieu met het 150-koppige mannenkoor de Maastrichter Staar en 100 kinderen van de Maastrichtse muziekschool, waarvoor een speciaal platform aan het bestaande podium gebouwd moest worden.

Tour 2008
Komende maand staat André Rieu met zijn orkest in Dresden, Parijs en Brussel. In November vertrekt Rieu voor een maand naar Australië, waar hij 11 concerten geeft in het kader van zijn World Stadium Tour. Eind december keert hij pas weer terug naar Nederland waar hij een kerstconcert geeft in het Arnhemse Gelredome.

André Rieu Live in Maastricht 2; Zauber der Musik
ZDF – Zaterdag 23 Augustus 2008, 20.15 uur.