Violist en orkestleider André Rieu componeert de score voor de romantische komedie Toscaanse Bruiloft

Wereldwijde uitbreng van de nieuwe composities Tuscan Wedding Waltz, Volare con te en Bella Tarantella.

Niemand minder dan violist en orkestleider André Rieu heeft de score verzorgd van de romantische komedie Toscaanse Bruiloft, de nieuwe film van Johan Nijenhuis. Naast bestaand werk heeft hij speciaal voor de film drie nieuwe nummers gecomponeerd; Tuscan Wedding Waltz, Volare con te en Bella Tarantella.

“Toen de producenten van Toscaanse Bruiloft mij benaderden voor het maken van de score kon ik niet weigeren. Het gegeven “Bruiloft in Toscane” was enorm inspirerend voor ons. We hebben ons heerlijk “op zijn Italiaans” kunnen uitleven, zowel in meeslepende romantische melodieën, zoals Tuscan Wedding Waltz, als in een uitbundige, van levenslust stralende tarantella. Het was een plezier om samen met Frank Steijns de muziek voor deze prachtige romantische comedy te componeren. Tuscan Wedding Waltz en de twee andere stukken, Bella Tarantella en Volare con te zullen zeker op mijn eerstvolgende cd komen, die wereldwijd gereleased wordt.” aldus André Rieu.

“Met de score die André Rieu heeft aangeleverd ben ik reusachtig blij. Afwisselend romantisch, melancholiek of zonnig met veel tempo leef je als kijker nóg sterker mee met alle verhaallijnen. De internationale schaal waarop Andre en zijn orkest opereren blijft trouwens verbluffend. Toen Andre voor de film het nummer Tuscan Wedding Waltz had gecomponeerd, belde hij me op vanuit Australie en heeft die middag bij de soundcheck met het hele orkest in Melbourne een demo opgenomen, Een ander stuk is gespeeld in de Wembley Arena in Londen. Uiteindelijk zijn alle nummers in de Rieu Studio in Maastricht opgenomen, een studio van wereldklasse.” aldus Johan Nijenhuis.

Toscaanse Bruiloft is de nieuwe romantische komedie van de makers van Verliefd op Ibiza, die in 2013 met ruim 720.000 bezoekers de best bezochte Nederlandse bioscoopfilm was. Vanaf 30 januari is de film in heel Nederland te zien. Maandagavond 27 januari vindt in aanwezigheid van de sterrencast, de crew en veel speciale genodigden de première plaats in Pathé Tuschinski Amsterdam.

André Rieu
Het wereldwijde succes van violist en orkestleider André Rieu is ongekend. Zie voor de laatste nieuwsfeiten, de agenda, de biografie en meer www.andrerieu.com

Over de film
Sanne runt samen met haar vader en moeder Casa Matrimonio, een luxe vrijstaand landhuis in het zonovergoten Italië. Het landgoed ligt in Toscane.  Deze schitterende streek is de ideale plek om je droombruiloft te vieren.  In Casa Matrimonio komen gasten bij elkaar om het leven en de liefde te vieren. Een Toscaanse Bruiloft vormt voor alle gasten het hoogtepunt van hun verblijf. Voor sommigen is het landgoed bekend terrein en zij komen er wel heel graag. Want trouwen doe je immers maar… twee keer.

In de hoofdrollen
Sophie van Oers, Jan Kooijman, Simone Kleinsma, Diederik Ebbinge,
Lieke van Lexmond, Carolien Spoor, Dirk Zeelenberg, Martine Sandifort,
Matteo van der Grijn, Ernst Daniël Smid, Medi Broekman, Ruud Feltkamp,
Dionisio Matias, Joy Wielkens, Alessandro Bressanello

Muziek: André Rieu. Titelsong: Annalisa.
Scenario: Maarten Lebens, Tijs van Marle, Annelou Verboon en Dick Bouquet.
Producent: Klaas de Jong namens Farmhouse Film (www.farmhousefilm.nl).
Producent: Johan Nijenhuis namens Nijenhuis & Co. (www.nijenhuisenco.nl).
Gedelegeerd producent: Bernard Tulp namens Farmhouse Film en Nijenhuis & Co.
Co-Producent: TROS. Distributie: A-Film Benelux